בית הספר הדמוקרטי בבקעת אונו
מקום ללמידה, חקירה וסקרנות, הקיימים בכל ילד
מקום המעודד ללמוד בתשומת לב, עצמאות, בחירה וחופש



עדכונים מקורס בישול

19/12/02:

בשעור בישול היום הכנו אורז במיקרו:
2 כוסות אורז
4 כוסות מים
כפית מלח
[כף שמן]

רצוי להשתמש במים רותחים ואז תוך 14 דקות במיקרו האורז מוכן.

כדי לקבל אורז דמוקרטי אמיתי צריך להפסיק את המיקרו כל חמש דקות, להכניס שקית פופקורן, להמתין שלוש דקות להכנת הפופקורן ואז להמשיך בבישול.

בתור תוספת לאורז חיממנו אפונה ואורז קפואים לפי מיטב המסורת של בישול "מהדיפ אל המיק" (מהדיפ פריז אל המיקרוגל)

לקינוח הכנו עוגות קורנפלקס בשני טעמים:

1. עוגיות קורנפלקס וחלבה
100 גר' מרגרינה
1 חב' חלבה
1 כף נס קפה
3 כפות דבש
½ 1 כפות סוכר
6 כוסות קורנפלקס

אפשר גם שומשום לקישוט העוגיות. לדעתי זה רק מפריע, אבל זה במתכון.

מפוררים את החלבה, ממיסים את הקפה במעט מים חמים, מערבבים את כל הרכיבים חוץ מהקורנפלקס לקערת זכוכית ומחממים כארבע דקות. גם כאן צריך לעצור ולבדוק שהכל נמס. אפשר גם לחמם הכל בסיר על הגז, למאושרים ביניכם שיש להם כיריים.

בקערת זכוכית או מתכת (קערת הפלסטיק הלבנה שלי לא התאוששה מהפעם האחרונה). לשפוך את שש כוסות הקורנפלקס ועליהן את התערובת המחוממת.

משם למנז'טים, לקרר קצת ולאכול.

למי שלא מבין שחלבה זה העניין הכנו:

2. עוגיות קורנפלקס ושוקולד
75 גר' מרגרינה
200 גר' שוקולד
4 כוסות קורנפלקס

להמיס שוקולד עם מרגרינה שתיים-שלוש דקות במיקרו (לבדוק יותר טוף מאשר שוקולד לשרוף...)

לשפוך על הקורנפלקס, מנז'טים, קרור...

לעדכונים מקורסים נוספים







Graphics created by School Icons