בית הספר הדמוקרטי בבקעת אונו
מקום ללמידה, חקירה וסקרנות, הקיימים בכל ילד
מקום המעודד ללמוד בתשומת לב, עצמאות, בחירה וחופש



דיווח מקורס בישול

6/2/03:

בשעור של היום הכנו כריכים מקושטים. כרגיל הופתעתי מהרעיונות המקוריים של הילדים ומהביצוע היפה.

בסוף השיעור הכפול שמנו את שאריות הלחם, הגבינה, החומוס והירקות במעין מזנון, ולהפתעתי הכל נגמר. (חוץ מהלחם) . יש ילדים שאוהבים ירקות J.

בשעור שעבר הכנו מרק תפוחי אדמה – המתכון מצורף.

בתאבון,

תמרה



מרק תפוחי אדמה

המתכון המקורי לקוח מ"א"ב במיקרוגל במטבח הישראלי" מאת עפרה ואסנת קצנק
אני אוסיף הערות לגבי השינויים שעשינו בשיעור עצמו

2 תפוחי אדמה גדולים (השתמשתי בבערך 12 תפוחי אדמה בינוניים כדי להשביע את הרעבים הגדולים)
1/2 בצל קטן(השתמשתי ב-3 בצלים גדולים)
4 גבעולי פטרוסלינון (זר פטרוזיליה. פטרוסלינון לא מוכרים אצלנו בסופר, אפילו ה-Word לא מכיר בזה כמילה)
1 כפית מלח(מלח לפי הטעם, ובכפיות)
½ כפית פלפל שחור טחון(שכחתי...)
2 כוסות מים
½ כוס רוויון או חלב או שמנת חמוצה (אנחנו השתמשנו בגביע שמנת חמוצה ועוד קצת מהגביע השני)
10 גר' חמאה או מרגרינה (השתמשנו בחמאה)


  1. רוחצים את תפוחי האדמה, קולפים אותם וחוצים לשניים. קולפים את הבצל, רוחצים וחוצים אותו. מניחים את תפוחי האדמה והבצל בקערה המתאימה למיקרוגל (ללא מים) מכסים ומבשלים 8 דקות.
  2. הופכים את תפוחי האדמה והבצל ומשנים את מיקומם. מבשלים 6 דקות נוספות. בסוף שלב זה הירקות צריכים להתרכך. אם הם לא רכים מבשלים עוד שתי דקות ובודקים שוב במזלג. מכיוון שאין כזה דבר 15 דקות רצופות במיקרו של בית הספר, וחוץ מזה מה נעשה כל הזמן הזה? בישלתי בבית את הבצל ואת התפ"א בקליפתם בסיר בבית. מומלץ. הילדים קילפו את התפ"א בעצמם בבית הספר.
  3. מכניסים למעבד מזון או ממחה (בלנדר בלעז) את תפוחי האדמה, הבצל,גבעולי הפטרוסלינון, המלח, הפלפל, המים, השמנת והחמאה. מפעילים עד שמתקבל מרק אחיד ללא גושים. במקום בלנדר השתמשנו במכשיר פלאי בשם "ויז' ויזז' " - בלנדר ידני שמכניסים לתוך הקערה, לוחצים על כפתור והוא עושה "ויז' ויזז'" וטוחן את המרק. לא שמנו את הפטרוזיליה בתוך המרק, קצצנו אותה בנפרד ומי שרצה פיזר על המרק. מי שלא רצה - לא פיזר (איכס, ירוק!)
  4. אם המרק סמיך מדי אפשר להוסיף מים או חלב. במקרה זה יש לטעום ולהוסיף מלח לפי הטעם.
  5. לפני ההגשה מעבירים את המרק למגס (מרקיה) המתאים למיקרוגל או לצלחות מרק אישיות ומחממים כדקה לכל מנה.
  6. עירבבנו חמאה עם שום כתוש קפוא, מרחנו על לחם אחיד רגיל, שמנו בטוסטר אובן והכנו קרוטונים. הוספנו למרק החם וקישטנו במעט פטרוזיליה קצוצה.

לעדכונים מקורסים נוספים







Graphics created by School Icons